Brudbukett - Massor om brudbuketter

Spara & konservera sin brudbukett

Spara & konservera sin brudbukett

Många vill spara och bevara brudbuketten efter bröllopet under lång tid. Detta gar att göra genom att brudbuketten konserveras.

Att konservera en brudbukett är inte samma sak som att torka buketten och en riktigt konserverad brudbukett kan sparas och bevaras resten av livet.

Det bästa är om brudbuketten konserveras och förvaras innanför en glaskupa vilket gör att den inte blir dammig samt skyddas mot beröring och drag. Bröllopsbuketten kan sättas upp som en tavla som har samma ram och storlek som bröllopsfotografiet vilket kan ge en mycket harmoniskt intryck.

Vad innebär konservering av brudbuketten?

För att få bästa resultatet vid konservering av en brudbukett ska den sättas i vatten och förvaras så svalt som möjligt. Vissa blommor eller kvistar kan eventuellt behövas bytas ut innan konserveringen för att de blivit lite för torra eller skadade.

Brudbuketten lämnas sedan till en florist som har lång erfarenhet av att konservera blommor i bukett. Ju tidigare blomsterhandlaren får brudbuketten desto bättre blir konserveringen.

Alla blommor passar inte att konserveras så redan när du väljer ut brudbuketten bör du diskutera detta med din florist. Blommor med kraftiga kronblad eller tjocka stjälkar är inte lämpliga att konservera.

Det som floristen gör när denne ska konservera brudbuketten är att plocka i sär hela buketten och varje blomma och kvist för sig konserveras individuellt vilket tar 2-3 veckor. Detta kan göras genom att sand eller kristaller placeras i en låda tillsammans med blommorna vilken påskyndar och förbättrar torkprocessen. Därefter sätter floristen ihop de torkade blommorna på samma sätt som brudbuketten såg ut tidigare.

Att konservera en brudbukett kostar mellan 2000 och 4000 kr men då kan ni räkna med att denna kommer vara kvar i minst 50 år.

Blomstertavlan till brudbuketten

Bevara brudbuketten

Det vanligaste är att sätta upp den konserverade brudbuketten innan för en blomtavla på väggen. Blomstertavlan kan ha olika form och har oftast en plexiglas eller glaskupa över sig.

Den vanligaste formen på en blomtavla är oval eftersom kupan på de rektangulära tavlorna blir lite kantig och inte så estetiskt tilltalande.

Det finns även de som placerar brudbuketten i ett tittskåp efter konserveringen.


Underbar information om vackra brudbuketter

Här finns massor av intressant information om ljuvliga brudbuketter men också en del roliga och lustiga gällande brudbuketterna.Meny - Brudbukett
Till förstasidan på www.brudbukett.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
Rätt brudbukettRätt floristFärgerStilar